Thursday, September 04, 2008

Film in Brabant






















De Vereniging van Brabantse Filmtheaters (VBF) presenteert van 9 oktober t/m 22 november opnieuw een editie van ‘Film in Brabant: Kort’ met de beste Brabantse afstudeerfilms. Dit is dé kans om kennis te maken met de Brabantse maestro’s van de toekomst!

Filmmakers te gast

De beste films van de lichting van 2008 zijn in dit verzamelprogramma vertegenwoordigd, met films van AKV St. Joost, Design Academy, Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) en de Nederlandse Film en Televisieacademie (NFTA). Er is ook aandacht voor de makers zelf; zij zijn bij de vertoningen aanwezig voor een q&a.


Wat is er te zien?


In het programma is onder andere de subtiele fictiefilm Waterstand van Dries Meinema (NFTA) te zien over een jongen die terugkeert naar het dorp uit zijn jeugd, waar alles hetzelfde lijkt te zijn gebleven. De regisseur is half Belgisch, de scenarist Willem Bosch komt uit Brabant. Er zijn dit jaar ook weer een aantal mooie animatiefilms gemaakt, waaronder de prachtig geanimeerde tekenfilm Volgens de Vogels van Linde Faas (AKV St. Joost), die dit jaar de St. Joost Penning won. En er zijn nog meer prijswinnaars te zien in het programma; Geen Zorgen Om Morgen is een liefdevol portret van de vrijgevochten geest Willem uit Amsterdam. Deze documentaire van Wouter de Kuyper ontving bij het Filmfront Festival 2008 de Publieksprijs.

Een divers programma dus, waarin creativiteit de hoofdrol speelt!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home